Έτσι είναι ο πρώτος σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αν και καθυστερεί ακόμη η λειτουργία του, σαν…ψέμα φαντάζει για τους Θεσσαλονικείς η ολοκλήρωση του πρώτου σταθμού του μετρό στην πόλη, ένα έργο που είχε καταντήσει…γεφύρι της Άρτας.

Στόχος είναι οι συρμοί να κυλήσουν στις ράγες, σε δύο χρόνια, όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και των υπόλοιπων σταθμών, που και αυτοί βρίσκονται σε τελική φάση.

Στον σταθμό «Συντριβάνι-Έκθεση», πέρα από τα δάπεδα που είναι έτοιμα, υπάρχουν επίσης κυλιόμενες σκάλες που λειτουργούν, ασανσέρ, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες.

Το ethnos.gr βρέθηκε στον σταθμό και μίλησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το πρότζεκτ και το χρονοδιάγραμμά του.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος σταθμός στη Θεσσαλονίκη, «Συντριβάνι-Εκθεση», έχει συνολικό βάθος 25 μέτρα κι όπως εξηγεί ο κ. Μυλόπουλος: «η εταιρία επέλεξε έναν σταθμό αναφοράς για να δει το κοινό πώς θα είναι και οι υπόλοιποι».

Οπως αποκάλυψε, σε δύο χρόνια από σήμερα, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2020, θα έχει παραδοθεί όλο το έργο, από τον Σταθμό Νέα Ελβετία μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Λίγους μήνες αργότερα, θα παραδοθεί και η δεύτερη γραμμή, αυτή της Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο το 2019 και συγκεκριμένα Φεβρουάριο-Μάρτιο θα τοποθετηθούν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας οι πρώτοι συρμοί την Άνοιξη θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των γραμμών το καλοκαίρι θα γίνουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια