Αρπαγή στον Πειραιά: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που απήγαγαν-Σιγή ιχθύος από τους δράστες

Στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το κλειδί που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής αρπαγής του Νίκου Μαυρίκου έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην “καρδιά” του Πειραιά.

«Ερευνούμε την υπόθεση στη χειρότερη εκδοχή της. Ότι δηλαδή έχει απαχθεί και οι δράστες θα ζητήσουν λύτρα από την οικογένεια. Έχουμε στήσει το στρατηγείο μας στο σπίτι και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για τυχόν ίχνη dna ή δακτυλικά αποτυπώματα που θα λύσουν το μυστήριο» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Δηλώσεις της αδελφής του

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας Μαυρίκου 24 ώρες μετά την αρπαγή του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσπαθούν μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, να αντλήσουν ένα στοιχείο, μια λεπτομέρεια που θα λύσει το γρίφο.

Η αδελφή του Νίκου Μαυρίκου, Ελένη, μίλησε στο newsit.gr και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια για λύτρα.

Η κα Ελένη Μαυρίκου με εμφανή την αγωνία στην φωνή της είπε: «Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε. Το γραφείο του είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κάθε πρωί γύρω στις 9 παρά τέταρτο κατέβαινε για να πάει στο γραφείο, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με την μηχανή του. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Έβγαινε κανονικά έξω, μια χαρά. Την Τρίτη μιλήσαμε τελευταία φορά που είπαμε τις ευχές. Ήταν δόξα τω Θεό μια χαρά. Δεν είχε κάτι που να τον ανησυχούσε. Αν είχε κάτι θα μας το έλεγε. Θα είμασταν από τους  πρώτους που θα το έλεγε. Δεν είχε τίποτα. Ήταν μια χαρά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσει να έχει αίσιο τέλος όλο αυτό. Να γυρίσει και να είναι καλά. Εμείς μένουμε στην Ζάκυνθο τα τελευταία 35 χρόνια αλλά δεν ξέρουμε κάτι το συγκεκριμένο».

Υλικό από κάμερες, στοιχεία μαρτύρων έχουν μπει στο μικροσκόπιο την ίδια ώρα που αστυνομικοί αλλά και μέλη της οικογένειας περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο σε περίπτωση που οι δράστες επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς του ανθρώπους.

Με μπλουζάκια…ΕΚΑΜ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Έτσι, εκτιμούν ότι είναι πλαστές ενώ για τους δράστες οι περιγραφές κάνουν λόγο για τρία σωματώδη άτομα – τρεις ήταν αυτοί που κατέβηκαν και ένας ο οδηγός – ενώ η λεπτομέρεια που κάνει το όλο σκηνικό κινηματογραφικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις άρπαγες του επιχειρηματία, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ΕΚΑΜ.

Η δε, επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη που λειτούργησαν αστραπιαία και έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους για να το πετάξουν στο αυτοκίνητο πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Τον πήραν “σηκωτό” τη στιγμή που πήγαινε προς το πάρκινγκ λένε χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Το «πορτρέτο» του

Ο Νίκος Μαυρίκος, είναι χωρισμένος με 3  παιδιά μένει  μαζί με την μητέρα του, καθώς τα  παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα τους επίσης σε περιοχές του Πειραιά. Ο ίδιος δραστηριοποιείται στης εισαγωγές – εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων, προμηθεύοντας με αφορολόγητα προϊόντα, πλοία κυρίως φορτηγά, Πρεσβείες, αλλά και καταστήματα αφορολογήτων σε αεροδρόμια.απαγωγή

Είναι γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, καθώς έχει μεγάλο εύρος πελατολογίου, πλην όμως είναι χαμηλού προφίλ επιχειρηματίας και για το λόγο αυτό προξενεί μεγάλη εντύπωση στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας η αρπαγή – απαγωγή του.

Η σύντροφος του επιχειρηματία, Χρύσα Δρακάκη

Η σύντροφός τους

Τα τελευταία δύο χρόνια οι πληροφορίες λένε ότι ο 51χρονος επιχειρηματίας,  είχε στο πλευρό του τη νεαρή καλλονή playmate Χρύσα Δρακάκη η οποία ήταν στο σπίτι το πρωί της Τετάρτης όταν τον άρπαξαν οι άγνωστοι δράστες. Μάλιστα, το ζευγάρι τις ημέρες των Χριστουγέννων βρισκόταν στην Παύλιανη και επέστρεψαν στον Πειραιά για να περάσουν την πρωτοχρονιά με τους γονείς του 51χρονου.

Το μοντέλο περνάει δύσκολες ώρες και βρίσκεται σε

Μετά από το περιστατικό αυτό, το μοντέλο είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνει από χθες φαρμακευτική αγωγή προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της σε ότι κι αν ακούσει τα επόμενα 24ωρα που είναι κρίσιμα.