Έκρηξη στο Κολωνάκι: Ήθελαν αίμα οι αυτοί που έβαλαν την βόμβα στον Άγιο Διονύσιο

Την ώρα που ο αστυνομικός πλησίαζε για να δει τι συμβαίνει, έσκασε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι,  τραυματίζοντας τον ίδιο και το νεωκόρο της εκκλησίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open TV, μέσα στο κουτί, υπήρχε ρολόι, εκρηκτική ύλη και κάποια μπουκάλια.

«Από ότι φαίνεται,δεν κινδυνεύει η ζωή του αστυνομικού που τραυματίστηκε από την έκρηξη, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε  ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος ο οποίος μιλώντας στον «Θέμα 104,6», δήλωσε σοκαρισμένος επειδή δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Από το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι οι δράστες ήθελαν…αίμα. Εκείνη την ώρα πιστοί συνέρρεαν στην εκκλησία για την λειτουργία λόγω του εορτασμού του Αγίου Στεφάνου, ενώ πολίτες έπιναν τον καφέ τους, στο παρακείμενο κατάστημα.

 

Εγκαύματα

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο 401 Νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες φέρει εγκαύματα στα άκρα του και κάποια προβλήματα δύσπνοιας.

Ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και η κατάστασή του δεν εμπνέει κίνδυνο.

Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός, ευτυχώς».

Το «βαλιτσάκι» που περιείχε την βόμβα είχε ήδη μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας. «Επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών.