Αγκαλιασμένο «έφυγε» ηλικιωμένο ζευγάρι στη Μαγνησία

Νεκρό βρέθηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι της 74χρονης και του 68χρονου χθες το μεσημέρι, για να δει τις ανάγκες τους για τις γιορτές, μετά την τελευταία επίσκεψη που είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή (21/12). Ωστόσο, βρήκε τους δύο ηλικιωμένους νεκρούς, ξαπλωμένους και αγκαλιασμένους στο κρεβάτι τους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ταχυδρόμος».

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή, χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο, από τον οποίο ήταν αποκομμένο με δική του επιλογή. Έτσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονταν βοήθεια.

Σε άθλιες συνθήκες

Όμως, η γυναίκα είχε πέσει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα είχε σκελετωθεί τόσο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τις άλλαζαν πάνες και τη βοηθούσαν για το φαγητό, σε ένα σπίτι όπου οι συνθήκες ήταν πραγματικά άθλιες, καθώς στα πατώματα κυκλοφορούσαν πλέον σκουλήκια.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό για τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης. Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, είχαν μεταφέρει την ηλικιωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ήθελε να γυρίσει σπίτι της

Παλαιότερα, στην αρχή του 2018, οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει, έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί περαιτέρω.

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά, έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων, ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί. Άγνωστο πώς και γιατί, απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει, είναι ο σχεδόν ταυτόχρονος θάνατος και των δύο.