Ρατσιστικές επιθέσεις σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ

Τους αποκαλούσαν… Πακιστανούς, προσπαθούσαν να σπάσουν με κλωτσιές τη βιτρίνα, ούρησαν στον εξωτερικό τοίχο και διαπληκτίστηκαν με υπαλλήλους. Μία περίεργη κατάσταση βιώνουν το τελευταίο διάστημα Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ο Γρηγόρης και Λαυρέντης Κωνσταντινίδης δημοσιοποίησαν μέσω Facebook τις επιθέσεις που δέχτηκαν. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η πρώτη επίθεση έγινε από έναν περαστικό άνδρα ο οποίος έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού. Δύο ημέρες αργότερα ένα ζευγάρι, περνούσε έξω από το μαγαζί. Ο άνδρας… ούρησε στην πόρτα του εστιατορίου.

Οταν οι ιδιοκτήτες του είπαν γιατί το κάνει αυτό, ο άνδρας απομακρύνθηκε αλλά επέστρεψε με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν με βρισιές αλλά και σωματικά και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους – ο ένας μάλιστα έπαθε ζημιά στον ώμο.


Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες από τα περιστατικά: 

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, “δεν πρέπει να είστε εδώ” και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε “Πακιστανό”. Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας».

Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. Από το 2011 διατηρούν το συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με τα ξαδέλφια τους. «Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» πρόσθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.