«Γέμιζα με λεφτά τα ταμεία του κράτους» - Πανηγυρίζει τώρα ο Ριχάρδος

«Οτιδήποτε βρέθηκε σε μένα ήταν νόμιμο» λέει ος Ριχάρδος που πρόσφατα είχε συλληφθεί-και τελικά αφέθηκε ελεύθερος- με την κατηγορία λαθρεμπορίας χρυσού. Τώρα. ο ενεχειροδανειστής κάνει λόγο για πανυγηρική δικαίωση. «Όλα ήταν ένα φιάσκο» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ.

«Θα επιστραφεί ό,τι μου πήραν»

«Κατασχέθηκαν ορισμένα πραγματάκια παρότι είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Αυτά που πήρε η αστυνομία από εδώ, θα επιστραφούν. Τα ενέχυρα όλης της Ελλάδας είναι ασφαλή, να το γνωρίζει ο κόσμος.

Ορισμένα που πήραν από τα καταστήματά μας, ζήτησαν να πάμε τους φακέλους με τα νόμιμα παραστατικά. Μου είπαν ότι θα τα δώσουν όλα πίσω. Οποιος θέλει τα παίρνει, όποιος θέλει να έρθει να τα πάρει πίσω, τα παίρνει, όποιος θέλει παραμένει με τους ευνοϊκούς όρους της επιχείρησής μας».

Για τις κρυψώνες

Για το ότι βρέθηκε χρυσός σε κρυψώνες, όπως για παράδειγμα όπως ακούστηκε σε κούφιες σκάλες, επεσήμανε: «Εννοείται ότι είχαμε κρύψει κι εμείς διάφορα, όπως όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κρύπτες. Ειδικά εδώ στην Ομόνοια που βλέπουμε τι γίνεται, με κλοπές με όπλα, καλό είναι να υπάρχει ασφάλεια».

Υπερασπιζόμενος την νομιμότητα της επιχείρησής του, προκάλεσε: «αν υπάρχει έστω κι ένας που πούλησε στα ενεχυροδανειστήριά μου, να βγει να το πει ότι δεν έχει παραστατικό από την αστυνομία. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

Για την υπόθεση: «Ηταν ένα φιάσκο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν περίπου 130 ενεχυροδανειστήρια τα δικά μου τα είχαν κάνει όλα ένα σύν άλλα 129. Πουλάγαμε όλοι στην Τουρκία, υπήρχαν μεσάζοντες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, από εμένα πήγαιναν νόμιμα στα τελωνεία του αεροδρομίου κι έφευγαν για Τουρκία. Δόξα τω Θεώ δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο κράτος».

Για τα ύποπτα λεωφορεία με τον χρυσό ανέφερε πως: «Το χρυσό στο λεωφορείο το έστελναν άλλα ενεχυροδανειστήρια. Ωστόσο, όταν τους ζητήθηκε να φέρουν τα παραστατικά, τα έφεραν από την αρμόδια επιχείρηση και αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι».

 

Ως τεκμήριο αθωότητας πρόσθεσε ακόμη πως: «Ποτέ δεν έχω μπλεχτεί σε κλεπταποδοχές  Οι εικόνες που βγήκαν στο προσκήνιο ήταν από όλα τα ενεχυροδανειστήρια. Στα δικά μου μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα. Δεν ήταν σε μένα τα όπλα, δεν έχω καμία σχέση, φαίνεται και στο κατηγορητήριο ότι δεν έχω καμία σχέση».

Για το χυτήριο στα Εξάρχεια: «Είπαν στην αρχή ότι τα χυτήρια στην Στουρνάρη δεν είναι νόμιμα. Το είδαν μετά ότι είναι αναρτημένα όλα και οι άδειες προέρχονται από το κράτος. Εννοείται ότι θα έχεις άδεια για να έχεις χυτήριο. Δεν είναι καμουφλάζ το ότι δεν έχει βιτρίνα. Χρησιμοποιείται μόνο από τα δικά μου μαγαζιά. Δεν είναι ανοιχτό και για άλλους.

Για το ότι εξάγει τον χρυσό στην Τουρκία και δεν τον κρατάει στην Ελλάδα επεσήμανε: «Ο χρυσός πριν 5 χρόνια ήταν 45.000€ το κιλό, τώρα είναι 35.000€. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό κι έρχονται λεφτά στην Ελλάδα και στα Ταμεία του κράτους. Όταν πήγα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τους είπα να πουλάω μόνο εδώ, μου είπαν ότι αγοράζουμε μόνο από ιδιώτες, όχι από επιχειρήσεις».