Ντελιβεράδες για εργοδότη «Προσμετρούσε τα φιλοδωρήματα στον μισθό»!

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης αναφερόμενη στην υπόθεση αγωγής που υπέβαλε ιδιοκτήτης πατσατζίδικου κατά εργαζομένων που απέλυσε, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Οπως εξηγεί στην τελευταία της ανακοίνωση, «τις προηγούμενες μέρες εκδικάστηκαν η μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς το πατσατζίδικο “Τσαρούχας” για διαφορές δεδουλευμένων δυο εργαζομένων και η αγωγή του ενός συναδέλφου». Η Επιτροπή σημειώνει ότι ο μάρτυρας που κατέθεσε υπέρ της επιχείρησης «έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι ο συνάδελφος δούλευε τα Σαββατοκύριακα ανασφάλιστος!».

Συνυπολογισμός!

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση και ανησυχία είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η πλευρά της εργοδοσίας ενώπιον του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή των «ντελιβαράδων», ο μάρτυρας της ιδιοκτησίας του πατσατζίδικου «ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα (πουρμπουάρ) που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού των διανομέων»!
Επιπλέον, τονίζει η Επιτροπή, το ίδιο υποστήριξε ότι «πρέπει να ισχύει ακόμα και για το νερό (!) που πίνουν από τη βρύση του καταστήματος!».

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να είναι σε εγρήγορση, καθώς «αν ο εν λόγω ιδιοκτήτης μέσω δικαστικών αποφάσεων κερδίσει, τότε αυτό θα αποτελεί δεδικασμένο και θα χρησιμοποιείται εις βάρος ΟΛΩΝ ΜΑΣ».