Κύριος μπήκε, κύριος βγήκε ο ληστής των Ρόλεξ

Το ρολόι έδειχνε 11:00 το πρωί της Δευτέρας όταν ένας κουστουμαρισμένος άνδρας  35-40 ετών πέρασε την πόρτα του καταστήματος της Rolex, στη Βουκουρεστίου, ενώ έξω από το κατάστημα ο πεζόδρομος ήταν κατάμεστος από κόσμο.

Δευτερόλεπτα αργότερα και με απόλυτη ψυχραιμία, ο καλοντυμένος άνδρας, έβγαλε όπλο από την τσέπη του και απείλησε υπαλλήλους και δύο πελάτες που ήταν μέσα στο κατάστημα. Με γρήγορες κινήσεις άρπαξε μερικά από τα πλέον πανάκριβα ρολόγια. Μάλιστα σε καλά ελληνικά, αν και με ανατολικοευρωπαϊκή προφορά, ζήτησε από υπαλλήλους και πελάτες να μην κάνουν καμία κίνηση αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μακελειό μέσα στο μαγαζί.

Το ευχαριστώ και η ψύχραιμη φυγή

Στη συνέχεια και αφού είχε πάρει τη λεία από πανάκριβα ρολόγια ευχαρίστησε υπαλλήλους και πελάτες για την συνεργασία και έφυγε. Με απόλυτη ψυχραιμία περπάτησε έως την Πανεπιστημίου και διέφυγε με ταξί που σταμάτησε.

O δράστης είχε επισκεφτεί ξανά το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο  πριν μερικές ημέρες και παζάρευε να αγοράσει δύο ρολόγια.

Μάλιστα ήταν τέτοια η εμφάνιση και οι τρόποι του, που έγινε αμέσως πιστευτός ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του, εκμυστηρεύτηκε στους υπαλλήλους ότι έχει κάνει φυλακή.

Πιθανό να φορούσε μάσκα σιλικόνης

Από την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τοπ ενδεχόμενο ο δράστης της ληστείας στο κατάστημα της Rolex να φορούσε μάσκα σιλικόνης, αφού είχε αφήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου εντελώς εκτεθειμένα στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει εμφανιστεί ως πελάτης και σε άλλα κοσμηματοπωλεία της περιοχής