Δολοφονία στη Ρόδο: Ερωτηματικά για τις «πολύ καλές σχέσεις» των δύο κατηγορούμενων

Βίαιος με τα κορίτσια στο σχολείο, ήταν ο 21χρονος Ροδίτης, ενώ ένα- ένα τα δημοτικά σχολεία τον έδιωχναν λόγω της συμπεριφοράς του. Τις καταγγελίες κάνουν συγχωριανοί, του ενός από τους δύο κατηγορούμενούς για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως κατήγγειλει γυναίκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο 21χρονος:  «Ηταν πολύ ατίθασο παιδί, δεν είχε μάθει ποτέ στο “όχι”. Από μικρό παιδί έπιανε από τον λαιμό κορίτσια, έτσι, επειδή του τη βάρεσε. Από τον λαιμό!  Σε ένα κοριτσάκι είχαν μείνει και τα αποτυπώματά του πάνω. Κάθε μέρα ήμασταν εκεί για να μην τους κάνει κάτι. Από το δημοτικό της Λίνδου το διώξανε. Φεύγει στο Μάσαρη, το διώχνουνε!  Φεύγει και πάει στου Αφάντου, το διώχνουνε. Γιατί δεν λένε ότι κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα; Μια ζωή το κάλυπταν. Αλλά ο σκοτωμός της κοπέλας μας πίκρανε όλους», ανέφερε η γυναίκα στην κάμερα.

Χρήση ναρκωτικών

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες, η μητέρα του 21χρονου είχε μιλήσει για την προσπάθεια του γιου της να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η μητέρα του 21χρονου φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο γιος της παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Στο ίδιο κελί

Ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός, ενώ είχε προγραμματιστεί να παραμείνουν σε εντελώς διαφορετικούς χώρους, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους, βρέθηκαν τελικά να μοιράζονται – προς το παρόν-το ίδιο κελί.

Όπως μεταδίδει το Κozanimedia, πρόκειται ουσιαστικά για τον λεγόμενο «χώρο υποδοχής» που είναι ειδικά διαμορφωμένος για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις κρατουμένων, ο οποίος, όμως, είναι ένας και ενιαίος..

Σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων που μίλησαν στο Kozanimedia, οι μεταξύ τους σχέσεις εμφανίζονται να είναι αρκετά καλές (έως “πολύ καλές” όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, χωρίς καμία προστριβή για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Ρόδο, κάτι που φέρεται να έχει προκαλέσει πολλές απορίες και ερωτηματικά στο προσωπικό των φυλακών υψίστης ασφαλείας των Γρεβενών.

Καταγγελία Αλέξης Κούγια:

Με επιστολή του  ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται στις προσπάθειες «κάποιων» να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του Έλληνα κατηγορούμενου. Σε ανακοίνωσή του, λέει ότι η άτυχη κοπέλα βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τους δύο κατηγορούμενους.

Τονίζει δε, ότι οι γονείς του Έλληνα κατηγορούμενου είναι γνωστοί επιχειρηματίες στη Ρόδο και οι τέσσερις ένορκοι που θα αποφασίσουν για την υπόθεση, είναι μέλη της κοινωνίας είτε της Ρόδου είτε της Κω…