Κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας δημιουργούν κούκλες και τις παρουσιάζουν σε έκθεση στο Μεταξουργείο

«Το επισκεπτήριο» – ‘Εκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας

Για 15η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στο Μεταξουργείο παρουσιάζεται η έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της κοινωνικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Άρσις».

Οι κρατούμενες δίνουν ζωή στις κλωστές, τις χάντρες και τα κουμπιά και με μεράκι, υπομονή και φαντασία, κάθε μέρα κάνουν μια μικρή δημιουργική απόδραση από την πραγματικότητα φτιάχνοντας τις δικές τους χειροποίητες κούκλες.

Το κοινό θα μπορεί μέχρι και αύριο 16 Δεκεμβρίου να μεταβεί στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Δεληγιώργη 33 Μεταξουργείο κατά τις ώρες 11 π.μ. – 8 μ.μ. για να δει την έκθεση και να αγοράσει κούκλες από τις κρατούμενες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Η ΑΡΣΙΣ

«Δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, αλλά μπορούμε να φέρουμε τα μέσα έξω»

Το εργαστήρι χειροτεχνίας «Λόγος και Ύφασμα», λειτουργεί από το 2002 στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίζει τη δράση του στη Γυναικεία Φυλακή Θήβας, με στόχο να δίνεται η ευκαιρία για δημιουργική έκφραση σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, με έμφαση τόσο στην εκπαίδευση σε τεχνικές στη δουλειά με ύφασμα όσο και στην επικοινωνία με τις κρατούμενες, την υποστήριξη και την εμψύχωσή τους. Η δουλειά των κρατουμένων βγαίνει προς τα έξω με εκθέσεις που γίνονται στα γραφεία τις «Άρσις», στο εργαστήρι κουκλοθεάτρου «Μαιρηβή», καθώς επίσης και σε φιλανθρωπικά bazaar. Τα χρήματα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στους λογαριασμούς των κρατουμένων. Το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα» δρα με βασικό εκφραστή της ιδεολογίας και του τρόπου δουλειάς τους τη φράση «δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, αλλά μπορούμε να φέρουμε τα μέσα έξω».

Προτεινόμενα για εσάς