Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος για την κλοπή των όπλων στο ΑΤ Εξαρχείων

Ένας ειδικός φρουρός ηλικίας περίπου 30 ετών που υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων φαίνεται να είναι ο βασικός ύποπτος του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την αρπαγή των δύο όπλων από το τμήμα.

Ο συγκεκριμένος ήταν σε 24μηνη διαθεσιμότητα καθώς είχε περάσει από δικαστήριο για ληστείες τις οποίες έκανε καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Η διαθεσιμότητα του εν λόγω ειδικού φρουρού έχει λήξει και είχε επιστρέψει πριν από λίγο καιρό στο ΑΤ Εξαρχείων όπου υπηρετεί χωρίς να φέρει οπλισμό ενώ εκκρεμμεί στο πειθαρχικό συμβούλιο το ερώτημα της απόταξης.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κάνει έρευνα και στο σπίτι του ειδικού φρουρού αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κάτι και αυτο που εκτιμούν είναι ότι ο συγκεκριεμένος πήρε τα όπλα και τα πούλησε στη «μαύρη αγορά» για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Το δεύτερο σενάριο

Μικρότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο η «δουλειά» να έγινε από κάποιον άλλο αστυνομικό μέσα στο ΑΤ Εξαρχείων που γνώριζε το παρελθόν του 30χρονου και άρπαξε τα όπλα προκειμένου να στραφούν όλες οι υποψίες σε αυτόν.