Έχεις πακέτο με... κουλουράκια από την Ελλάδα - Τι στέλνουν οι Έλληνες στο εξωτερικό

Το…ταπεράκι είναι μια ελληνική συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα. Ακόμη κι αν ο αποδέκτης βρίσκεται στο εξωτερικο. Μαζί με το brain-drain, αύξηση παρουσίασε και η αποστολή πακέτων με άρωμα Ελλάδας στους ξενιτεμένους μας,με τα τρόφιμα -ακόμη και νωπό κρέας- να κατέχουν το 22% στην σχετική λίστα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», χαρακτηριστικό είναι ότι από πέρσι τον Νοέμβριο η επισκεψιμότητα στο site της Eurosender- της online πλατφόρμας door-to-door αποστολών σε χώρες της Ε.Ε. -αυξήθηκε κατά 173%, ενώ από το 2016 η πλατφόρμα online αποστολών έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων κατά 166%

Τι στέλνουν όμως οι Έλληνες στο εξωτερικό και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί;

Σύμφωνα, λοιπόν, με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και το τμήμα Πωλήσεων της Eurosender, οι δημοφιλέστερες αποστολές από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα ήταν:

  •  Ρούχα και παπούτσια:   41%
  •  Φαγητό (ελαιόλαδο, μέλι, λικέρ κουμκουάτ, κουλουράκια, μελομακάρονα): 22%
  •  Είδη σπιτιού (σεντόνια, χαλιά, κουρτίνες, στρώματα, κατσαρόλες, μπολ) :18%
  •  Βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά και εκπαιδευτικό υλικό : 8%
  •  Άλλα είδη (καλλυντικά, σαπούνι ελιάς): 6%
  •  Εξαρτήματα αυτοκινήτου : 5%

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εξαιρετικά συνηθισμένη ερώτηση των Ελλήνων αποστολέων είναι εάν μπορούν να στείλουν νωπό κρέας στο εξωτερικό, ενώ το καλοκαίρι ρωτούν εάν παραδίδονται πακέτα σε σκάφη.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις ερωτήσεις που δέχεται η Eurosender από τους πελάτες της, καθώς φυσικά τα πακέτα των αποστολών δεν ανοίγονται ποτέ.