Συνταξιούχοι κατέλαβαν υποκατάστημα της Εθνικής

Έναν ολόκληρο χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2017 έχουν να πάρουν την επικουρική τους οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ με την αιτιολογία ότι οι πόροι της Τράπεζας δεν επαρκούν. Όπως λένε, τα φετινά θα είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που θα περάσουν με στερήσεις και καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε οικονομική ομηρία.

Αυτήν την ώρα, διαμαρτυρόμενοι, οι απόμαχοι της Τράπεζας, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου.

“Εδώ και έναν χρόνο δεχτήκαμε ένα ακόμα πλήγμα. Σταμάτησε η καταβολή της παροχής επικούρησης εντελώς για όλους τους συνταξιούχους, συνθλίβοντας τις ζωές 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και σμπαραλιάζοντας τις προσδοκίες 5.000 εργαζομένων που συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους. Αυτό συνέβη γιατί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πραξικοπηματικά σταμάτησε να συνεισφέρει ως εργοδότης στον λογαριασμό επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) το ποσό που υποχρεώνεται, ώστε να καταβάλλονται κανονικά οι παροχές του”, εξηγούν οι συγκεντρωμένοι.

«Κυβερνητικές πλάτες»

Όπως προσθέτουν, “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει πλάτες στην παραβίαση της νομιμότητας από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας αφού συμβαδίζει με την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και τις επιταγές των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιτάσσουν την κατεδάφιση κάθε εργατικού και ασφαλιστικού δικαιώματος, γιατί το θεωρούν κόστος”.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ έχουν αποκλείσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του εν λόγω υποκαταστήματος, με τις συναλλαγές για το κοινό να έχουν σταματήσει επ’ αόριστον. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί άμεσα και αποτελεσματικά λύση στο πρόβλημα τους, με καταβολή των επικουρικών συντάξεων τους, θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, καταλαμβάνοντας καθημερινά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι προ διμήνου οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Βουλή και πορεία μέχρι την Ηρώδου Αττικού με τα ίδια αιτήματα.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ έχουν αποκλείσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του εν λόγω υποκαταστήματος