Διαμαρτυρία γιατρών. Κότες, η «κυβέρνηση εξωτερικού»-Κόκορες η «κυβέρνηση εσωτερικού»

Κόκορες και κότες στην είσοδο του υπουργείου Υγείας άφησαν οι εγαζομενοι στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη διάρκεια σημερινής κινητοποίησης. Η αλληγορική τους κίνηση ήθελε να καταδείξει τα δύο πρόσωπα της κυβέρνησης, όπως αναγραφόταν και στα κλουβιά με τα οποία μετέφεραν τα  πουλερικά.«Κυβέρνηση εξωτερικού» για τις κότες-«Κυβέρνηση εσωτερικού» για  τους κόκορες.

Παράλληλα ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενόψει των Χριστουγέννων στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο κρεμώντας κάρτες οι οποίες αναγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και που καταδεικνύουν ότι ο κλάδος της υγείας βρίσκεται πλεον σε κόκκινο συναγερμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Γιατροι και νοσηλευτές πραγματοποίησαν σήμερα από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας:

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

• Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης

• Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας

• Αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας.

• Αύξηση στους μισθούς

• Ένταξη στα ΒΑΕ.

Παρ’ όλα αυτά άκαρπη ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και τον υπουργό Υγείας,  Ανδρέα Ξανθό, καθώς ο υπουργός δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση.

Προτεινόμενα για εσάς