Αξημέρωτα, «ντου» στο δημαρχείο Αλίμου από τον Ρουβίκωνα

΄Ηταν 6 ή ώρα τα ξημερώματα , όταν Δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας έφτασαν με μηχανές στο δημαρχείο Αλίμου. Πέταξαν πέτρες και μπογιές και αποχώρησαν.

Αργότερα, με ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου  έκαναν γνωστό πως η επίθεση έγινε . εξαιτίας του  θανάτου του οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 του Νοέμβρη.

Για τις συμβάσεις

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι που η αναρχική συλλογικότητα επιτέθηκε στο δημαρχείο, καταγγέλλοντας ότι «οι 6 μηνες ή οι 8 μήνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».

«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία μετά την καταδρομική επίθεση προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων τα οποία εξετάζονται αν είναι μέλη του Ρουβίκωνα ή όχι.