Έγκλημα στη Ρόδο. Μια καταγγελία της Ελένης που οι αστυνομία είχε...περάσει στα ψιλά!

Μια καταγγελία, για σεξουαλική κακοποίηση, στην οποία η αστυνομία δεν είχε δώσει την δέουσα προσοχή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα Έθνος. Το περιστατικό, που συνέβη τον Νοέμβριο του 2017, αποκάλυψε φίλος της άτυχης φοιτήτριας στην κατάθεσή του για την υπόθεση δολοφονίας. Τώρα, οι αρχές και υπό το πρίσμα των τραγικών εξελίξεων, ξανα ανοίγει την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Έθνος,τον βιασμό της από τρία άτομα είχε καταγγείλει τον Νοέμβριο του 2017 η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου, όπως αποκαλύπτεται από καταθέσεις του φιλικού περιβάλλοντός της που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας της.

Η κατάθεση

Στήριξη από ψυχολόγο

Αυτή δεν είναι η μόνη κατάθεση στην οποία γίνεται αναφορά στο αποτρόπαιο συμβάν που «σημάδεψε» την 21χρονη Ελένη και την έκανε -σύμφωνα τουλάχιστον με τον μάρτυρα- να ζητήσει υποστήριξη από ψυχολόγο. Συμφοιτητής της, με τον οποίο είχε κοινές παρέες, είπε στους αστυνομικούς ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελένη τού είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό: «Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά λίγους μήνες πιο πριν μου είπε ότι είχε βιαστεί από τρία άτομα, τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου, στο σπίτι της, όπου είχαν πάει μετά από κάποια έξοδο. Είχαν πιει όλοι πολύ και δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Επίσης τη βιντεοσκοπούσαν και ντρεπόταν πολύ γι’ αυτό. Μετά από το συμβάν, έκοψε κοντά τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική υποστήριξη».

Τι είπε το Λιμενικό

Τα παραπάνω στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς προκύπτει ότι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της μπορεί να μην ήταν οι μόνοι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά το κορίτσι. Ετσι, δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά ο φάκελος της τότε καταγγελίας της 21χρονης για βιασμό. Χθες το Λιμενικό έκανε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

«Οι δράστες έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι, καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο, πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Λιμενικού.

Στους χώρους της εξοχικής κατοικίας του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, όπου κακοποιήθηκε η φοιτήτρια, βρέθηκαν DNA, κηλίδες αίματος και δακτυλικά αποτυπώματα.

Το πτώμα του θύματος δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια -όπως αναφέρθηκε αρχικά- αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί. Στη θάλασσα -στην περιοχή όπου βρέθηκε το νεκρό σώμα- εντοπίστηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, που είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι η Ελένη με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Στο σπίτι του κατηγορουμένου οι λιμενικοί κατάσχεσαν τη βάση του ηλεκτρικού σίδερου, που αποτελεί εξάρτημα της συσκευής που βρέθηκε στη θάλασσα.

Προφυλάκιση

Χθες οι δύο δράστες απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου, με τον έναν να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον, και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Των Αλέξανδρου Καλαφάτη, Σοφίας Σπίγγου