Άλλη μια άγρια νύχτα στα Εξάρχεια - Με τραυματίες,συλλήψεις και αστυνομικό των ΜΑΤ να βγάζει selfie στα αποκαίδια...

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 έγιναν συλλήψεις, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα είναι ο μέχρι στιγμής «απολογισμός» των επεισοδίων που σημειώθηκαν από το απόγευμα στα Εξάρχεια.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».

Τραυματίες

Ένας τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και δύο αστυνομικοί στο 401

Από τις συγκρούσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής τρεις τραυματίες. Ο ένας τραυματίστηκε στο πόδι στην οδό Κουντουριώτη, ενώ υπάρχει ακόμα άλλος έναςένας 15χρονος με αναπνευστικά προβλήματα αρνήθηκε να δεχτεί βοήθεια

Επίσης δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι και μεταφέρθηκαν στο 401.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Κάθε χρόνο τα ίδια

“Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είχαμε 2 τραυματίες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς ο ένας έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα. Τους ευχόμαστε περαστικά και κάνουμε μια ευχή. Να γίνουμε επιτέλους Κράτος πολιτισμένο, στο οποίο οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρίσκονται στο περιθώριο”, αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η selfie

Μία απίστευτη  φωτογραφία από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις εκδηλώσεις και τις πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να τραβάει με το κινητό του μία… selfie, την ώρα που βρίσκεται ο ίδιος μέσα σε ένα σκηνικό καταστροφής, έπειτα από τα άγρια επεισόδια που «αμαύρωσαν», για μια ακόμα φορά, την επέτειο.

selfiemat2