Ποιο κράτος; Ο Καμμένος ανοίγει λογαριασμό και ζητά το υστέρημά μας για να αγοραστούν φρεγάτες

Το άνοιγμα ειδικού λογαρισμού από το 2019 για την αγορά νέων φρεγατών , προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος. κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές αλλά και τους πολίτες να ενισχύσουν τον λογαριασμό αυτό, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα καταθέσει τον μισθό του.

«Συνεχίζουμε να παράγουμε ήρωες σε καιρό ειρήνης μέσα σε πολεμικές συνθήκες είπε στην ομιλία του ο υπουργός. Η ιστορία μας άλλωστε, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος κάτι που επιβεβαιώνεται με την περίφημη ρήση του Θεμιστοκλή: «Έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα. Σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου», τόνισε.

Και έφτασε στο δια… ταύτα:  

«Ιδιαίτερα, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου. Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας.Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019».

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος είπε πως «ήρθε πλέον η ώρα, το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν» και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να δίνει υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους ναυτικούς μας.

Προτεινόμενα για εσάς