«Δεν κρατείται ο 21χρονος Έλληνας για τον φόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Δεν έχει ομολογήσει, μέχρι στιγμής, ο 21χρονος Έλληνας, που έχει συλληφθεί, μαζι με έναν 19χρονο αλβανό  για τον φόνο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

«Δεν υπάρχει καμία ομολογία του 21χρονου. Αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και ζητά να λάβει γνώση της δικογραφίας για να απολογηθεί. Παραδέχεται ότι ήταν στο λευκό βανάκι της οικογένειάς του, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος Αλβανός, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Περισσότερα θα πούμε στην ανάκριση, την Πέμπτη, καθώς ζητήσαμε προθεσμία 48 ωρών» δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Δημητριάδης.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο 21χρονος δεν κρατείται -«όποτε θέλω μπορώ να πάω να τον πάρω» είπε χαρακτηριστικά-, αλλά παραμένει στο κτίριο του λιμεναρχείου «λόγω δικαστικών ερμηνειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί μετέφεραν σε διαμέρισμα της Λίνδου την 21χρονη φοιτήτρια και όταν εκείνη αρνήθηκε τις ερωτικές τους προκλήσεις, ο ένας τη χτύπησε με βαρύ μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι, πιθανόν ένα ατμοσίδερο. Οταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, εκείνοι, πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει, τη μετέφεραν με ένα λευκό βαν που ανήκει στον 21χρονο στην παραλία Φώκια σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου και την πέταξαν στη θάλασσα.

Ποιοι είναι οι δράστες

Στη Ρόδο ο 21χρονος ήταν γνωστός κυρίως λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της οικογένειάς του, ενώ ο 19χρονος είναι αθλητής πολεμικών τεχνών και από κάποιους χαρακτηρίζεται ως οξύθυμος και με επιθετική συμπεριφορά.

Οι λιμενικές Αρχές έφτασαν στους δύο ύποπτους από το υλικό καμερών που υπάρχουν σε σημεία του νησιού και έδειξαν τις κινήσεις του λευκού βαν στο οποίο ήταν μαζί με την 21χρονη, ενώ κατά πληροφορίες βρέθηκαν και ίχνη DNA σε κάποιο σπίτι όπου πήγε νωρίτερα το θύμα.

Σήμερα η κηδεία στο Διδυμότειχο

Χθες το μεσημέρι ο πατέρας της φοιτήτριας, Ιωάννης Τοπαλούδης αναχώρησε από τη Ρόδο για την Αθήνα και με τη βραδινή πτήση πέταξε για την Αλεξανδρούπολη μαζί με τη σορό της 21χρονης φοιτήτριας. Νωρίτερα φόρτωσε σε μεταφορική εταιρεία τα πράγματα και τα προσωπικά αντικείμενα της κόρης του, ξενοίκιασε το διαμέρισμά της στη Ρόδο και τα έστειλε στο Διδυμότειχο. Εκεί όπου σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή της άτυχης κοπέλας.

«Θα κρατήσουμε τα προσωπικά της είδη και τις αναμνήσεις μας» είπε αναχωρώντας από τη Ρόδο ο Ι. Τοπαλούδης, που όλες αυτές τις μέρες κράτησε μια αξιοπρεπή στάση, παρά την οδύνη του.