Αναζητούνται τρόποι να μην αποφυλακιστεί η «μαφία του χρυσού» μετά την γκάφα στην δικογραφία

Ραγδαίες είναι οι ανατροπές στην υπόθεση της «μαφίας του χρυσού» μετά την γκάφα στην δικογραφία,η οποία φαίνεται ότι επιτρέπει στους προφυλακισμένους  να αποφυλακιστούν

Την επισήμανση για ανυπαρξία αδικήματος λαθρεμπορίας είχε επισημάνει από χθες  στις δικαστικές αρχές οι οποίες δεν είχαν αντιληφθεί το όλο θέμα νας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δεν υπόκειται σε δασμούς

Η αβλεψία – κάτι που σπάνια συμβαίνει στα δικαστικά χρονικά –  έχει να  κάνει με το γεγονός ότι δεν υπόκειται σε δασμούς το εμπόριο χρυσού προς την Τουρκία, οπότε δεν υπάρχει απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο και προφανώς δεν στοιχειοθετείται και κατηγορία για λαθρεμπορία το βασικό αδίκημα πάνω στο οποίο χτίστηκε η δικογραφία.

Αυτό προέκυψε από την απάντηση του υπουργείου Οικονομικού, στο οποίο προσέφυγαν εισαγγελέας και ανακριτής απευθύνθηκαν.

Μετά ταύτα ο συνήγορος του Ριχάρδου Μυλωνά Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη του και οι ανακριτικές αρχές θα αποφανθούν εντός της ημέρας. Το ίδιο πράττουν και οι συνήγοροι των οχτώ κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Διαφθοράς εφόσον μελετήσει τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων για την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Προσπαθεί να…σώσει την κατάσταση

Οι ανακριτικές αρχές αναμένεται να προβούν σε απόλυση των κατηγορουμένων που κρατούνται ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευ.Ιωαννίδης μελετά το θέμα μήπως και καταστεί δυνατόν να σωθεί κάτι από την υπόθεση που διαθέτει εκ των πραγμάτων, σοβαρές ενδείξεις παράνομης δράσης, αλλά η δικογραφία χτίστηκε δεν μπόρεσε, τουλάχιστον προς το παρόν, να την στοιχειοθετήσει.