Ξεσηκωμός κατά του Airbnb στο Κουκάκι-«Ραντεβού» στα δικαστήρια

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν κάτοικοι του Κουκακίου την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου αντιδρώντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (AIRBnB). Πρόκειται για μια νέα αγωγή η οποία εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο στην Ευελπίδων λίγες μόλις μέρες μετά την πρώτη απόφαση απαγόρευσης βραχυχρόνιας μίσθωσης βίλας στη Χαλκιδική καθώς παραβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του συγκροτήματος στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο.

Κάτοικοι του Κουκακίου αναρτώντας φυλλάδια σε εισόδους πολυκατοικιών καλούν συμπολίτες τους από την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Αθήνα να δώσουν το παρών στην εκδίκαση της αγωγής προκειμένου να δείξουν στο Δικαστήριο ότι “το πρόβλημα μας αφορά όλους όσοι θέλουμε να ζούμε στην πόλη μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να πάρουμε την πόλη μας πίσω”.

Και τους ενοικιαστές

“Ταλαιπωρήστε και εσείς με τα διαμερίσματα της AIRBnB; Σας ξυπνάνε μέσα στη νύχτα τα πάρτι; Βλέπετε αγνώστους να παίρνουν κλειδιά; Πληρώνετε τα σπασμένα για τα ασανσέρ που χαλάνε, φρεάτια που βουλώνουν κλειδαριές διαλυμένες”. Οι κάτοικοι καλούν την Πέμπτη στην Ευελπίδων και ενοικιαστές που “τους πετάνε έξω για να βάλουν τουρίστες σε πολυκατοικίες κατοικίας”.

Η ανάρτηση του φυλλαδίου στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις από ιδιοκτήτες AIRBnB κάποιοι από τους οποίους βλέπουν και δάχτυλο ξενοδόχων πίσω από την πρωτοβουλία αυτή.