«Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Μαρτυρία-κλειδί για το κορίτσι με το τατουάζ

«Είμαι “πεθαμένη” και θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό. Θέλω μια απάντηση για να γαληνέψει η ψυχή του παιδιού μου. Τώρα ζω για να βρεθούν τα κτήνη. Τι τους έκανε το παιδί μου;»

Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας στη Ρόδο, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές μέρες, νεκρή,στα βράχια στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου, και αναγνωρίστηκε από  το τατουάζ στο πόδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η νεαρή κοπέλα ήταν ένα ήσυχο άτομο που ήρθε στη Ρόδο για τις σπουδές του και είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά της, με την οποία ήταν ιδιαίτερα «δεμένη» και είχε τακτική επικοινωνία. Γι’ αυτό και τα όσα συνέβησαν προκαλούν εύλογα ερωτήματα σε συγγενείς και φίλους.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Το ενδιαφέρον της αστυνομίας εστιάζεται,στις κάμερες της γειτονιάς στην οποία έμενε η Ελένη Τοπαλούδη. Βίντεο δείχνει την κοπέλα να αποχωρεί από το σπίτι της την Τρίτη το βράδυ μετά τις 8, να βγαίνει στον κεντρικό και εκεί υπάρχει κατάστημα που έχει καταγράψει την άτυχη φοιτήτρια να επιβιβάζεται σε ένα όχημα και να αποχωρεί.

Εντωμεταξύ, έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες 3 φίλοι της κοπέλας, ένας εκ των οποίων φέρεται να την μετέφερε από μια καφετέρια στο σπίτι της αλλά μάλλον δεν εμπλέκεται με την υπόθεση. Μετά την άρση απορρήτου ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός φέρονται να ήταν οι τελευταίοι που επικοινώνησαν με την Ελένη.

«Θα μάθετε πολύ σύντομα…»

Συμφοιτητής του θύματος δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ότι δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας τον προσέγγισε κάποιος στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα που έκαναν αρκετή παρέα

Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη. Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε στενή παρέα με την Ελένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Ελπίζω να βρεθεί ο υπαίτιος της όλης κατάστασης για να δικαιωθούν οι γονείς της κοπέλας», σχολίασε ο συμφοιτητής της κοπέλας.

Την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον ιατροδικαστή υπήρχαν ίχνη στραγγαλισμού στον λαιμό και μετά πέθανε από πνιγμό. «Ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στην θάλασσα… λιπόθυμη τέλοσπαντων…», ανέφερε. Οι εκδορές και εκχυμώσεις προέρχονται από την πτώση στην θάλασσα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Μιλώντας στην Τατιάνα. Στεφανίδου, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως επικοινωνούσε καθημερινά με την κόρη του.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η φοιτήτρια μίλησε με τη μητέρα της, αλλά από την Τρίτη και μετά δεν μπορούσαν να την βρουν και άρχισαν να ανησυχούν. Οι φίλοι της με τους οποίους επικοινώνησαν οι γονείς της δεν την είχαν δει και δεν ήξεραν κάτι. Την Παρασκευή το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο στην ασφάλεια της Ρόδου και δήλωσαν την εξαφάνιση. Μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωσαν για το τραγικό συμβάν.

Η μητέρα

«Θέλω να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν, να τους ρωτήσω τελικά γιατί το κάνανε. Ήταν μόλις 21 χρόνων. Δεν ήταν κανένα κορίτσι “περπατημένο” όπως λένε. Είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, φιλότιμο, έχουμε ηθικές αξίες.», δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα της κοπέλας. «Ήθελε να μάθει Αραβικά. Ήταν πολύ χαρούμενη με την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να δώσει στο Διπλωματικό Σώμα. Εγώ χαιρόμουν και την παρότρυνα να συνεχίσει τις σπουδές της», λέει στην κάμερα της εκπομπής.

«Όλα αυτά τα όνειρα γκρεμιστήκανε σε μια βραδιά. Ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα και κάποιος βρήκε το πτώμα Τετάρτη πρωί. Βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακρυά μέσα στα βράχια. Θέλω να ρωτήσω τους υπαίτιους γιατί το κάνανε, με τι ψυχή και καρδιά το ρίξανε. Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή.

«Δεν την προβλημάτιζε κάτι»

Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τοτε μιλούσαμε καθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με ‘έζωσαν τα φίδια’ και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της.»

«Φίλες είχε κατά διαστήματα πάρα πολλές. Για δεσμό δεν μου είχε πει κάτι. Δεν θα ήμουν η μάνα που θα την μάλωνε αν θα είχε έναν δεσμό. Την είχαμε μάθει να εξωτερικεύει τα πάντα. Ας μάθαινα ότι είναι στην Αθήνα και με έναν δεσμό κι ας ήταν ζωντανή. Τον τελευταίο καιρό δεν μου είχε αναφέρει να την προβληματίζει κάτι. Στις 16 Δεκεμβρίου είχε κλείσει εισιτήριο για να έρθει.