Κύμα καταλήψεων σε σχολεία στήνουν ακροδεξιοί

Άτομα που ανήκουν σε ακροδεξιά μορφώματα, βρίσκονται – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – πίσω από την υποκίνηση μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες οδηγούν σε καταλήψεις σχολείων, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις οργάνων αφού στηρίζονται μόνο σε δυναμικές μειοψηφίες.

Πρόσχημα των καταλήψεων το «Μακεδονικό» και η δολοφονία Κατσίφα. Μέχρι στιγμής, η υποκίνηση αυτή δεν βρίσκει  την αποδοχή των μαθητών αλλά προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πως πραγματοποιούνται και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς.

Μία ματιά, όμως, στις ιστοσελίδες που απηχούν ακροδεξιές απόψεις, λύνει απορίες…

Σε αυτές, οι συντάκτες «καμαρώνουν» για το κύμα καταλήψεων, υποστηρίζοντας ότι «οι μαθητές αντιδρούν στην προδοσία των Πρεσπών και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Παρακινούν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις με sms

Ένα sms που έχει σταλεί σε πολλούς μαθητές αναφέρει ότι για την επόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου υπάρχει κάλεσμα για πανελλαδικές καταλήψεις σε όλα τα σχολεία για το Μακεδονικό και τον Κατσίφα. «Μιλήστε όλοι με τα 15μελές σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα . Δεν υπάρχει ανησυχία», παρακινώντας μαθητές από όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε νέες καταλήψεις.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για κάποιο αυθόρμητο κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων αλλά για μια οργανωμένη προσπάθεια με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.

Στο facebook η σελίδα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης είναι αυτή που επικροτεί τις καταλήψεις, ενώ τα εύσημα δίνει και το ethnikismos.net της Χρυσής Αυγής.

 

Οι καταλήψεις μέχρι στιγμής δεν έχουν μαζικότητα καθώς στηρίζονται σε πολύ μικρές μειοψηφίες μαθητών και γι΄ αυτό δεν κρατούν για περισσότερες από 24 ή 48 ώρες.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί.

Κάλεσμα και σε άλλα σχολεία

Ενα μικρό κείμενο το οποίο φέρεται να αποδίδεται σε συγκεκριμένη ομάδα μαθητών που συμμετέχει στις καταλήψεις αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε με όσα μέσα διαθέτουμε και να δείξουμε πως υπάρχει αντίδραση, πως δεν είμαστε μια νεολαία «υπνοβατών». […] Με αυτή την κατάληψη στέλνουμε το μήνυμα μαζί με τους συμμαθητές μας από άλλα σχολεία που έχουν προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας πως είμαστε άκρως αντίθετοι στην συμφωνία και ο λόγος μας μετράει! Επίσης δίνουμε το έναυσμα και στα υπόλοιπα σχολεία να συμμετάσχουν σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα υπέρ της Μακεδονίας μας. Το μελάνι δε μπορεί να σβήσει τους ποταμούς αίματος στα ιερά χώματα της Μακεδονίας».

«Στρατιές»

Το θέμα των καταλήψεων, ξεκίνησε από σχολεία της Κατερίνης ενώ επεκτάθηκε σε σχολικές μονάδες και της Θεσσαλονίκης, των Σερρών κ.λπ. Είναι φανερό ότι με αιχμή του δόρατος τη Χρυσή Αυγή επιχειρείται να δημιουργηθούν «στρατιές» νέων μαθητών που δήθεν αγωνίζονται για τα δίκαια της χώρας. Αυτές οι συντριπτικές μειοψηφίες δημιουργούν κλίμα το οποίο έρχεται να «κουμπώσει» με την προσπάθεια που κάνει η νεοναζιστική οργάνωση να «βγει στην κοινωνία» ενόψει των εκλογών.

πηγή: www.in.gr