«Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» - Η σκληρή ζωή της καθαρίστριας που την έστειλαν 10 χρόνια φυλακή!

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια, στον Βόλο, που φυλακίστηκε με κάθειρξη 10 χρόνων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων επειδή, παραποίησε το απολυτήριο της Ε’ Δημοτικού, αναγράφοντας ότι τελείωσε την ΣΤ΄τάξη προκειμένου να προσληφθεί στο Δημόσιο.

«Της ζητούν πίσω τους μισθούς»

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειάς της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας” είπε η κυρία Καρυδάκη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της γυναίκας, Γιώργος Σινέλης είπε: «Είχε ανάγκη αυτή τη δουλειά γιατί ο άνδρας της ήταν τοξικομανής, είχε δύο παιδιά και με αυτά τα χρήματα συντηρούσε την οικογένειά της και κυρίως τα παιδιά της. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εδώ πρόκειται για μια καθαρίστρια. Δεν είναι κάποιος γιατρός που κατέθεσε ένα πλαστό πτυχίο ή κάποιος μηχανικός. Υπήρχε το τυπικό στοιχείο της Ε’ δημοτικού. Είτε Ε΄ είχε τελειώσει είτε ΣΤ’, η παροχή της υπηρεσίας ήταν η ίδια. Δεν άλλαζε σε κάτι, δεν είχε καμία διαφοροποίηση».

Στον Άρειο Πάγο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» της Λάρισας, από τον δικηγόρο της κατατέθηκε, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση.

Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.