Με «copy paste» των Πυρήνων της Φωτιάς η κατασκευή της βόμβας στο σπίτι του Ντογιάκου-Πρωτάρηδες ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Πλήθος στοιχείων άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης με βόμβα-που ευτυχώς δεν εξερράγη-έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Δεν είναι μόνο η ανέπαφη βόμβα – που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για dna και αποτυπώματα  αλλά και η κόκκινη βέσπα που ίσως τους δώσει κάτι παραπάνω τόσο σε γενετικό υλικό όσο και στις κινήσεις των βομβιστών και τα δρομολόγια τους από την Κυριακή που εκλάπη μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης όταν την παράτησαν έξω από το σπίτι του Αντιεισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια,ο κατασκευαστής της βόμβας, μάλλον ήταν πρωτάρης, γιαυτό και  αντέγραψε τον τρόπο που φτιάχνουν εκρηκτικούς μηχανισμούς οι Πυρήνες της Φωτιάς.

«Έσπασαν» 50 δυναμιτάκια

Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν πυρίτιδα από κροτίδες δείχνει ότι δεν είχαν πρόσβαση σε προμήθεια ισχυρών υλικών όπως ζελατοδυναμίτιδα. Έτσι, χρησιμοποίησαν το modus της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και “έσπασαν” περίπου 50 δυναμιτάκια για να αποκτήσουν το περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής

Ο ίδιος συμπληρώνει «ψάχνουμε από το να πρόκειται για κάποιους μπαχαλάκηδες που θέλησαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους κοπιάροντας τους Πυρήνες ή για άτομα που στρατολογήθηκαν από τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά είναι νέα και άπειρα σε τέτοιου είδους επιθέσεις».

Διεύθυνση χωρίς τον αριθμό!

Την άποψη περί απειρίας των βομβιστών, επιτείνει και το γεγονός ότι στο προειδοποιητικό  τηλεφώνημα έδωσαν την οδό που έχει τοποθετηθεί η βόμβα χωρίς όμως να πουν αριθμό. Οι έμπειροι αστυνομικοί γνώριζαν πως σε αυτόν τον δρόμο μένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος και κατευθύνθηκαν αμέσως προς τα εκεί.

Το πνευματικό προφίλ

Την ίδια ώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης προκειμένου να ακτινογραφήσουν το πνευματικό προφίλ των δραστών και το κυριότερο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος αφού στις ομάδες του αντάρτικου πόλης μια προκήρυξη είναι αυτή που κλείνει προσωρινά και τον κύκλο των επιθέσεων.

Μάλιστα, προσπαθούν να σχηματίσουν μια νέα λίστα πιθανών στόχων που “κουμπώνει” στην πιθανή δράση της συγκεκριμένης ομάδας.