«Στοχοποιημένος λόγω της αρνητικής κριτικής» ο Ντογιάκος

Στο ότι «ο κ. Ντογιάκος, εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του», αποδίδουν πηγές από το περιβάλλον του Ισίδωρου Ντογιάκου την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισού στο σπίτι του.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός,ανέφερε ότι  δεν έχει δεχτεί απειλές και ότι αυτήν την περίοδο, δεν χειρίζεται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό του ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθεί.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ειδοποιήθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, επισημαίνει πως από τύχη αυτός δεν εξερράγη.

Στα εργαστήρια

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία (DNA, αποτυπώματα κ.α.) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στους δράστες.

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν διέθετε 24ωρη φύλαξη, μόνο συνοδεία για τις μετακίνσεις του, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι επίδοξοι βομβιστές.

Le Figaro: Η επίθεση παραπέμπει σε «Πυρήνες της Φωτιάς»

Στην επίθεση κατά του κ. Ντογιάκου αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro υπενθυμίζοντας ότι «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει επανειλημμένως να παραπεμφθούν σε δίκη τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, είχε επικριθεί από τα ΜΜΕ ότι προσπαθεί να μετριάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα η απόπειρα παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς». «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των “Πυρήνων της Φωτιάς”, μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει «οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές