Απαίτησε και το πέτυχε: Ο Ψινάκης «έκοψε» τον Μαραθώνιο στην μέση για να περάσει!

«Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει»! Ένα πρωτοφανές γεγονός έλαβε χώρα χθες, κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ψινάκη.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, «εξόργισε δρομείς και εθελοντές διασώστες με την απαίτηση του να ανοίξουν οι δρόμοι για να περάσει με τη συνοδεία του» κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της Life Guards Hellas, Σπύρος Μιτριτσάκης, η ομάδα του οποίου ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών στη στροφή για τον Τύμβο.

Και τελικά πέρασε!

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μιτριτσάκης, ο κ. Ψινάκης, επέμενε να διασχίσει τη λεωφόρο, κινούμενος  προς Αθήνα κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη.

Και τελικά κατάφερε να σταματήσει την εξέλιξη του Μαραθωνίου και να περάσει!

psinakis1

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει, μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο Facebook o Σπυρος Μιτριτσάκης: «Φτάνοντας με την κουστωδία του- άλλα δυο αυτοκίνητα- σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απιστευτη έκπληξη. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει».
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και αυτόπτη μαρτυρα, όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα κατάλαβε ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν τέτοιου είδους διευκόλυνση, ένας εκ των συνοδών του βγηκε απο το αυτοκίνητο για να «καθαρίσει».

«Χωρίς κανένα σεβασμό»

Το περιστατικό συνέβη στις 09.50 στο σημείο είσοδος-έξοδος Τύμβου «χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερο αγώνα στον πλανήτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ήρθαν απο 107 χωρες, χωρίς καμία συναίσθηση, που βρισκόταν και τι συνέβαινε εκεί» όπως έγραψε ο κ. Μιτριτσάκης,για να καταλήξει: « Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη, μακρυά απο τις αξίες, την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού…»