Αστυνομικοί στο έλεος των αντιεξουσιαστών. «Να προσέχετε τον εαυτό σας» η... λύση Παπακώστα

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου μέλη του Ρουβίκωνα υπέβαλαν άνδρες της ΕΛΑΣ σε …εξακρίβωση στοιχείων αστυνομικοί έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές μέσα σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι, με καδρόνια και με τους  αντιεξουσιαστές να φωνάζουν: «Ρουφιάνοι, φασίστες, θα σας σφάξουμε!». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν στην αίθουσα έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί, όπως ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, κατήγγειλε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις, ενώ άλλοι κατήγγειλαν ότι αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Έρευνα

Επτά ώρες μετά τα γεγονότα η αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Την ίδα ώρα,  η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, κάλεσε τους αστυνομικούς να…προσέχουν τον εαυτούς τους και εξήγγειλε την εφαρμογή δόγματος μηδενικής ανοχής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η κ.Παπακώστα , υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις – «δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά καλώντας τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».