Η τελευταία πράξη της τραγωδίας. Κάτω από την σκιά της Ελληνικής σημαίας κηδεύτηκε ο Κατσίφας

Το τελευταίο αντίο είπαν χιλιάδες άνθρωποι στον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών Αρχών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, χπου έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό από το πρωί.

Στους Βουλιαράτες της Αλβανίας, μέσα σε κλίμα οδύνης, κρατώντας τις ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγεί», αλλά και τραγουδώντας στον Εθνικό Ύμνο, η ελληνική μειονότητα αποχαιρέτησε τον 35χρονο, 11 ημέρες μετά από τον θάνατό του, αφού η Αλβανία καθυστέρησε όλες αυτές τις ημέρες να παραδώσει τη σορό στην οικογένεια του άτυχου Κωνσταντίνου.
Στο σημείο όπου θάφτηκε ο νεαρός άνδρας είχε τοποθετηθεί η ελληνική σημαία.

 

Προσαγωγές Ελλήνων εξτρεμιστών στην Κακαβιά

Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων «εξτρεμιστών» είχαν προχωρήσει νωρίτερα οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως ανέφεραν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους τέσσερις Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Οι αλβανικές Αρχές έκαναν εξονυχιαστικούς σωματικούς ελέγχους ενώ ερευνούσαν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους.