«Αν οι γονείς μου ήθελαν να αυτοκτονήσουν επειδή είμαι gay, καλό παράδεισο»

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο σχολιασμού, με μία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου εικονίζεται ο ίδιος, να δίνει ένα φιλί με τον σύντροφό του, κάτω από την ελληνική σημαία.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Λώλης βρέθηκε χθες καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha «Μετά τα μεσάνυχτα» και μίλησε ανοιχτά.

«Πολύς ντόρος για ένα φιλί…για μία απλή εκδήλωση αγάπης. Δεν υπήρχε λόγος να πάρει όλη αυτή την έκταση», είπε, όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο ίδιος μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχθεί από την κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την αντιμετώπιση από την οικογένειά του.

«Η μητέρα μου αντέδρασε μόνο για την σημαία»

«Δεν φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία. Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”. Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου. Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι αυτό υπηρετώ», είπε.

«Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου ότι “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”. Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο», ανέφερε στη συνέχεια.

«Τώρα είναι υπερήφανοι»

«Έκτοτε η σχέση μου με τους γονείς μου είναι εκπληκτική. Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν “τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε”. Τώρα είναι και περήφανοι για τον αγώνα που δίνω, που βοηθάω κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Λώλης.

«Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην κοινωνία, αλλά και μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, που ακριβώς επειδή ακούν όλα αυτά τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, φοβούνται και κρύβονται. Τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην Αστυνομία», σημείωσε εν συνεχεία. «Μακάρι να υπήρχε όταν ήμουν εγώ παιδί, έφηβος, ένας αστυνομικός, ένας ομοφυλόφιλος να λέει αυτά που λέω εγώ σήμερα», είπε ο Μιχάλης Λώλης.