Τα 5 δευτερόλεπτα της εκτέλεσης του «Αυστραλού» (βίντεο)

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, γνωστού και ως «Αυστραλός», φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.

Στο βίντεο φαίνεται ο εκτελεστής που φορά τζόκει, δίχρωμο σπορ μπουφάν, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια, να πλησιάζει τον Μακρή από την πλευρά του συνοδηγού και να τον πυροβολεί.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν εξαιρεθεί οι εικόνες στις οποίες το θύμα εμφανίζεται, έχοντας βγει από το αυτοκίνητο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, να προσπαθεί ενστικτωδώς να αποφύγει τις σφαίρες του δολοφόνου, που συνεχίζει να τον πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής.