Κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας στη Μόρια-Οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. για προληπτικές εξετάσεις αστυνομικών

Λίγες ημέρες μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στη  Μόρια, έχει προκληθεί αναστάτωση στο προσωπικό του κέντρο κράτησης μετά την είδηση ότι αστυφύλακας που υπηρετεί στη δομή, νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του νησιού, με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό.

Επειδή, εκφράστηκαν φόβοι ότι ο αστυνομικός έχει προσβληθεί από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητά από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας να υποβληθούν προληπτικά σε αιματολογικές-μικροβιολογικές εξετάσεις .

Ο ασθενής αστυφύλακας υπεβλήθη σε μια σειρά από εξετάσεις και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βγήκε θετικός στο τεστ μαντού (mantoux), το οποίο γίνεται για να διαπιστωθεί εάν κάποιο άτομο έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της φυματίωσης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι ο  αστυφύλακας προσκόμισε ιατρική βεβαίωση στην υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία η ασθένεια από την οποία έχει προσβληθεί δεν είναι μεταδοτική και αναμένεται να ακολουθήσει εξάμηνη φαρμακευτική αγωγή.