Το μήνυμα του πιλότου του F-16 από τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης: Καλημέρα Μακεδονία! Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα

Από τους αιθέρες της συμπρωτεύουσας, ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, έστειλε το δικό του συγκλονιστικό μήνυμα από το πιλοτήριο του F-16, και κατά τη διάρκεια των εντυπωσιακών, εορταστικών ελιγμών του μαχητικού αεροσκάφους που πραγματοποιήθηκαν με το πέρας της παρέλασης, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», ήταν το συγκλονιστικό, ενωτικό μήνυμα του επισμηναγού, μέλους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», απευθυνόμενος σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, τόνισε: «Κύριε Επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά»

«Χρόνια Πολλά» απάντησε ο επισμηναγός.