Το Yπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αναλαμβάνει την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας

Την κατάσταση του γεφυριού της Πλάκας πληροφορήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων και τοπικούς φορείς.

Μετά τη συνάντηση, το Υπουργείο Πολιτισμού επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι “αναλαμβάνει με την αρωγή των τοπικών φορέων και του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου”.

Την Τετάρτη ειδικοί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Υπουργείο θα επισκεφτούν το σημείο για επιτόπα καταγραφή και αυτοψία.

Σε δήλωσή του ο κ. Ξυδάκης τόνισε: “Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού”. Πρόσθεσε ότι “καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή”.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Περικλής Βασιλάκης, ο προεδρεύων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Σωτήρης Κολιούσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, Χρήστος Λαναράς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.