Νέα (εξαήμερη) άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Εκτός φυλακής από σήμερα και για έξι ημέρες θα βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα βγήκε από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου κρατείται, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα που υπέβαλε για χορήγηση αδείας, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το Συμβούλιο της φυλακής στάθμισε ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς και το γεγονός ότι έχει τηρήσει τους όρους της άδειας του.

Στην άδεια, εκτός από τις τέσσερις ημέρες, περιλαμβάνονται και δύο ημέρες για την μετακίνηση του από τον Βόλο στην κατοικία του και πίσω.

Σύμφωνα με την απόφαση, από το Βόλο θα φθάσει στον Βαρνάβα Αττικής όπου και διαμένει και θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Η νέα άδεια στον Κουφοντίνα αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων, τόσο από τους συγγενείς των θυμάτων, όσο και από πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων ανήκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που δολοφονήθηκαν από τα μέλη της 17Ν.

Nα σημειωθεί ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει κατ΄επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του στην «ευνοϊκή μεταχείριση» του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια, ενώ ανάλογη στάση τηρεί και η Τουρκία, καθώς μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης περιλαμβάνονται και Τούρκοι διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο επίσης καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη 17Ν, Σάββας Ξηρός,  ζητά την αποφυλάκισή του, με πρόσφατο αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης για λόγους υγείας που έχει υποβάλλει.