Ρέκβιεμ για το Mega από την Όλγα Τρέμη: «Eνα τόσο ευλογημένο κανάλι το έκλεισαν οι διάδοχοι»

Ή Όλγα Τρέμη ποτέ δεν μασούσε τα λόγια της. Έτσι μία μέρα πριν πέσει “μαύρο” στο κανάλι που ταυτίστηκε με τις Ειδήσεις και τις Ειδήσεις που ταυτίστηκαν με το όνομά της, το λέει όπως ακριβώς το πιστεύει:

“Η δεύτερη περίοδος του MEGA αφορά τους διαδόχους. Ο Ψυχάρης στη θέση του Λαμπράκη. Ο Γιάννης στη θέση του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Και ο Φώτης στη θέση του Γιώργου Μπόμπολα. Κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα που συμπίπτουν με την οικονομική κρίση. Προφανώς απρόθυμοι για συνεννόηση και συνεργασία. Έτσι ένα τόσο ευλογημένο κανάλι κατέληξε στην κατάρρευση.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή της στο “Πρώτο Θέμα” (Δημήτρης Δανίκας) μιλάει ακόμη για τη στοχοποίηση του καναλιού, που ταράζει την εξουσία ακόμη και… κλειστό:

«Ασκεί έλξη ακόμη και διασωλημένο»

“Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Mega με κατεβασμένα ρολά και διασωληνωμένο στην Εντατική ασκεί, ακόμα και τώρα στα τελευταία του, τόσο μεγάλη έλξη και εξασφαλίζει τόσο μεγάλο όγκο ηλεθεατών”

“Αυτή η επιτυχία, η καθιέρωση, το κύρος, η επιρροή,η αγάπη του κόσμου ήταν οι αιτίες που οι άνθρωποι του Mega στοχοποιήθηκαν. Βάναυσα. Ακόμα και τώρα. Ας πούμε την περίπτωση του Δημήτρη Τάκη που έφερε στη δημοσιότητα τα μυστικά κονδύλια. Και που το Μαξίμου τώρα τάχα θυμήθηκε ότι ήταν δημοσιογράφος του Mega. E, αυτός είναι κανονικός μακαρθισμός.”

Οι τρείς λόγοι της επιτυχίας

Αναφερόμενη στην επιτυχία του καναλιού, η Όλγα Τρέμη επισημαίνει πως οφείλεται στους ανθρώπους που “πίστεψαν, αγωνίστηκαν, παθιάστηκαν και δημιούργησαν”. Και απαριθμεί τρείς βασικούς λόγους της μεγάλης απήχησης:

“Το προφίλ του καναλιού κατάφερε να κουμπώσει με τη Μεσαία Τάξη. Αυτός ήταν ο κορμός. Άλλωστε όλα τα κόμματα προς αυτή αλληθωρίζουν προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας ήταν ότι, παρά τα απαραίτητα εργαλεία επιφανειακού εντυπωσιασμού που χρησιμοποιούσε και αξιοποιούσε, όπως συμβαίνει από τη φύση του σε κάθε κανάλι, το Mega κατάφερε να κερδίσει σε δημοσιογραφική ουσία και να αποκτήσει δικό του χαρακτήρα. 

Και η τρίτη ήταν ότι κατάφερε, μετά από πολλές προσπάθειες,  να βγεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του απόλυτου ελληνοκεντρισμού. Είδηση πλέον δεν ήταν η εξωπραγματική απόδραση από τις φυλακές κάποιου εγκληματία. Είδηση ήταν και η εκκλησιαστική συνύπαρξη του Ορθόδοξου Πατριάρχη με τον Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας”.

«Υπάρχουν κι άλλα πράγματα»

Απαντώντας στην αναπόφευκτη προσωπική ερώτηση του δημοσιογράφου Δημλητρη Δανίκα, η Όλγα Τρέμη απαντά: 

“Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι υπερασπίζόμουν μια κεκτημένη, αιώνια θέση. Έτσι κι αλλιώς όλα τα πράγματα, όλες οι σχέσεις έχουν μια αρχή , μια μέση και ένα τέλος. Κάποια στιγμή κλείνει ο κύκλος. Για όλους. Τότε αρχίζει ένας άλλος κύκλος. Διάολε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνει κανείς στη ζωή του”…

πηγη: economico.gr