ΓΕΕΘΑ: Δεν έχουν παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο οι Κούκλατζης και Μητρετώδης

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει γνωστό ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης συνεχίζεται για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατήθηκαν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως κανείς δεν έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό με τα δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο».

Πιθανόν, αυτή η ανακοίνωση απαντά σε διαδόσεις των τελευταίων ωρών που ήθελαν τους στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη να περνούν Στρατοδικείο.

Νωρίτερα, ρεπορτάζ του καναλιού Open έκανε λόγο για κλήση των δύο στρατιωτικών σε στρατοδικείο και μάλιστα με βαρύ κατηγορητήριο, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθησαν στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Ξανανοίγει ο φάκελος

Ο φάκελος της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους φαίνεται να ξανανοίγει και αναμένεται να τους κοινοποιηθεί το έγγραφο που περιέχει το κατηγορητήριο για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο και οδήγησαν στην σύλληψη τους.

Η ΕΔΕ και η έρευνα που ακολούθησε μετά την απελευθέρωσή τους φαίνεται να διαπίστωσε σημαντικά λάθη και παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο είναι βαρύ και απευθύνεται τόσο στους στρατιωτικούς όσο και στους ανωτέρους τους. Συνολικά δέκα πρόσωπα θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και εν συνεχεία θα κληθούν για συμπληρωματικές εξηγήσεις.