Σαν σήμερα, 30 χρόνια πριν: Το βίντεο με το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη

Ήταν σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια.

Το ημερολόγιο έγραφε 22 Οκτωβρίου του 1988, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε νικητής, μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία είχε υποβληθεί στο Χέρφιλντ

Ολόκληρη η Ελλάδα είχε στηθεί μπρος στη μικρή οθόνη για να παρακολουθήσει λεπτό προς λεπτό την άφιξη του πρωθυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο εν μέσω σκανδάλων και πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα χιλιάδες Αθηναίοι κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες του ΠΑΣΟΚ, τον υποδέχονται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, βγαίνει από το αεροσκάφος “Οδυσσεύς”, κατεβαίνει τα πρώτα σκαλοπάτια και χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος. Κάποια στιγμή όμως κοντοστέκεται, γυρνά το κεφάλι του προς τα πίσω και κάνει νόημα σε μια ξανθιά γυναίκα που τον περίμενε στην πόρτα να τον ακολουθήσει. Ήταν η Δήμητρα Λιάνη, και εκείνο το νεύμα θα ήταν η επισημοποίηση της σχέσης του μαζί της.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 13 Ιουλίου 1989, ο πολιτικός που επέτρεψε τον πολιτικό γάμο, θα παντρευόταν τη Δήμητρα Λιάνη με θρησκευτική τελετή στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας