Ο...Δούρειος ρόλος για την Περιφέρεια: Κάνει πολιτική,δεν σβήνει φωτιές

Την στοχοποίησή της μετά την πυρκαγιά στο Μάτι κατήγγειλε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Ρένα Δούρου, αποδίδοντάς την στο γεγονός ότι δεν αποποιήθηκε την κομματική της προέλευση.

Ως Περιφέρεια «πήραμε θέση στο Δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ, στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στη δίωξη του Π Λαφαζάνη κ.ά.»είπε. Με τη στάση και τον ισχυρό λόγο μας για το προσφυγικό και ζητήματα της Τ.Α «φέραμε την Περιφέρεια στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στην καρδιά των Βρυξελλών», πρόσθεσε, για να επαναλλάβει: «Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές».

Οι «τηλε-εισαγγελείς»

Για την κ. Δούρου, το γεγονός πως ορισμένα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως «ύποπτη» για την τραγωδία στο Μάτι, κρύβει την πρόθεση «τηλε-εισαγγελέων» να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη με στόχο να πλήξουν την ίδια και την παράταξη της, «Δύναμη Ζωής».

Στο ερώτημα για το ποιος φταίει,είπε πως οι περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την πυροσβεστική, ενώ υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη που είπε εκείνο το βράδυ «Δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουν χαθεί τόσες ζωές».

Αναφερόμενη στην αναβαθμισμένη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής, σημείωσε ότι «η ομάδα μας που αποτελείται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, δίνει διμέτωπο αγώνα: για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τα αντιπλημμυρικά, τα κοινωνικά έργα και παράλληλα την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης εξουσίας». Δώσαμε αγώνα απέναντι στην αναξιοκρατία των πολιτευτών, σημείωσε.

Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η περιφερειάρχης τοποθετήθηκε για το μέλλον της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εκλογικό σώμα θα αποτιμήσει θετικά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση ήταν η μόνη, από το 2012 έως το 2018, που έδωσε μάχη με τους διαπραγματευτές, αντί να γράφει σημειώματα σε χαρτοπετσέτες».

Τέλος για τις μετεκλογικές συνεργασίες η κ Δούρου επισήμαινε ότι αυτό θα έπρεπε να καθορίζεται από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, εξέφρασε την πίστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όπως και η ίδια τις αυτοδιοικητικές για την Περιφέρεια, γιατί όπως είπε αυτή την φορά δεν θα είναι μόνη αλλά μαζί όλοι όσοι αναγνωρίζουν το πολύπλευρο και ουσιώδες έργο που έχει προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Αττικής.