Μετά τον «Ζορμπά»-και χωρίς πετρέλαιο-τώρα περιμένουμε πολικό αεροχείμαρρο

Έρχεται από τους πόλους και σύμφωνα με τα προγνωστικά θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στα πεδινά και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Το νέο φαινόμενο που από τους ειδικούς ονομάζεται «αεροχείμαρρος» φέρεται ότι θα χτυπήσει και την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες  αναμένεται να ξεκινήσει από την Τρίτη  23 Οκτωβρίου στην βόρεια Ευρώπη, που θα δεχτεί την πρώτη φετινή -καλά οργανωμένη- ψυχρή εισβολή. Από Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα «κατηφορίσει» προς τα Βαλκάνια και -αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία- στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα επικρατεί δριμύ ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας, το οποίο θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Μέχρι την ψυχρή επιδρομή πάντως, θα έχουμε αρκετές βροχές. Από το Σάββατο στη Μακεδονία και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την ψυχρή επίθεση, ουσιαστικά χωρίς πετρέλαιο, αφού η υψηλή τιμή του είναι απαγορευτική για τα νοικοκυριά.

Και κάτι ακόμη…Αν έρθει, να φροντίσουμε να του βρούμε και ένα όνομα.