«Μιλήστε» λέει ο πρύτανης στους φοιτητές για τον εκβιαστή καθηγήτη-Βίντεο ντοκουμέντο με αποδοκιμασίες

Η δράση του καθηγητή με το περουκίνι ήταν γνωστή στους περισσότερους φοιτητές, ενώ εναντίον του είχαν γίνει δεκάδες καταγγελίες, χωρίς όμως να έχουν κάποιο αποτέλεσμα

Ο  «φακελάκιας» (επιεικής χαρακτηρισμός), όπως αποκαλούσαν στο ΤΕΙ Σερρών οι φοιτητές, κοντά εδώ και δύο 10ετίες κατηύθυνε σε «δικό του» φροντιστήριο, τους φοιτητές που είχε φροντίσει να «κόψει» στο μάθημά του. Κάτι ανάλογο έκανε και με τις φοιτήτριες, τις οποίες «έκοβε» ξανά και ξανά, ώσπου να αναγκαστούν να του κάνουν μια «εξυπηρέτηση» για να τις περάσει..

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν επίσης και πρακτική εργασία σε επαγγελματικό γραφείο, αλλά και συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση, δύο συνεργών του.

 

Το «μοιραίο» περιστατικό

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν δυο φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής, στου οποίου το μάθημα είχαν αποτύχει στην εξεταστική, τους πρότεινε – εμμέσως πλην σαφώς- να πάνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αφού θα πλήρωναν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, θα περνούσαν σίγουρα το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Αρχικά, οι φοιτητές αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, αλλά βέβαια πήραν αρνητική απάντηση. Αφού κατάλαβαν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν -εμμέσως- αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία.

Μετά από έρευνα συνελλήφθη ο ίδιος και  δύο συνεργοί του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

 Το γεγονός ,πως η δράση του καθηγητή ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, αποδεικνύεται και από σχετικό βίντεο,οπου φοιτητές, μην μπορώντας να κρύψουν την οργή τους  αποδοκίμασαν κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας τον καθηγητή  
 

Έκκληση του πρύτανη προς τους φοιτητές

Να αποκαλύψουν επωνύμως στις αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ καλεί τους φοιτητές ο πρύτανης του Ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Χασάπης απευθύνθηκε μάλιστα στους φοιτητές που τυχόν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους, με νόμιμο τρόπο»

.«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει, γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους φοιτητές να μιλήσουν επώνυμα στις αρχές για τη δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.