Σώος αλλά και εξαντλημένος εντοπίστηκε δίπλα από ποταμό και ανασύρθηκε ο 27χρονος άνδρας που αγνοούνταν στη Βόρεια Εύβοια, στην περιοχή του Μαντουδίου, που επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπά». Ο νεαρός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Ο 27χρονος παγιδεύτηκε  όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του που ήδη παρέσερναν ορμητικά νερά χειμάρρου. Η 26χρονη συνοδηγός του  κατάφερε την τελευταία στιγμή να σωθεί καθώς πιάστηκε από ένα δέντρο.

Σε Βόρεια Εύβοια και Αλμυρό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται εντωμεταξύ οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των υπολοίπων τριών αγνοουμένων σε Βόρεια Εύβοια και Αλμυρό Βόλου.

Δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ, καθώς και τρεις δύτες βρίσκονται από χθες, Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανώς να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ένα ζευγάρι, 67 ετών ο άνδρας και 58 ετών η σύζυγος.

«Χτες το βράδυ (Σάββατο) γύρω στις 21:30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από τότε αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα. Βρέθηκε το αμάξι  αλλά τα πεθερικά μου δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Είναι πολύ δύσκολες ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες και στον Αλμυρό Βόλου, όπου αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου ένας 73χρονος κτηνοτρόφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μαζί με ένα ακόμη άτομο όταν έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζώα του. Ο βοηθός του κτηνοτρόφου επέστρεψε στον Αλμυρό και ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνιση του 73χρονου, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της Κυριακής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου.