Έκκληση Μπακογιάννη προς τους κατοίκους της Περιφέρειας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων: "Προέχει η ανθρώπινη ζωή"

Έκκληση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας προς τους κατοίκους της Περιφέρειας, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά, τρεις άνθρωποι αγνοούνται στην Εύβοια, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί από τον Περιφερειάρχη οι δήμοι Λίμνης-Μαντουδίου και ο δήμος Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Aπό το Προκόπι Εύβοιας, όπου έχει στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο, o Kώστας Μπακογιάννης τόνισε στην ΕΡΤ ότι “από την πρώτη στιγμή όλες μας οι δυνάμεις εστιάζουν στο να βρεθούν οι τρεις αγνοούμενοι”.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι δήμοι δίνουν από την πρώτη στιγμή μάχη με αυτό το άγριο φυσικό φαινόμενο που “μας έχει σαρώσει όλους”.

“Προέχει η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ασφάλεια” τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στα γύρω χωριά που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως η Πύλη.

Αυτή τη στιγμή ο δρόμος ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι είναι απροσπέλαστος ενώ τα φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή.

“Είμαστε επί τόπου, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, να συντονιστούμε με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα” επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης.