Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας - Στο σκοτάδι 4 χωριά στα Κύθηρα και περιοχές των Χανίων

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές των βορείων προαστίων και της Ανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Διόνυσο, όπως επίσης σε Βριλήσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Πεντέλη και σε περιοχές του Πειραιά.

Τις τελευταίες δύο ώρες η Πεντέλη, τα Βριλήσσια και μεγάλο τμήμα της Παλλήνης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά από πτώση δένδρων στα καλώδια της ΔΕΗ.

Έως αυτή την ώρα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατό.

Την ίδια στιγμή, χωρίς ρεύμα παραμένουν τέσσερα χωριά των Κυθήρων.

Χωρίς ρεύμα έμεινε το απόγευμα για δύο ώρες και η Ύδρα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε περίπου στις 8.00 μ.μ.

Πολλές περιοχές στον βόρειου οδικού άξονα στο νομό Χανίων δεν έχουν επίσης ρεύμα, από απροσδιόριστη, μέχρι στιγμής, βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” στο σκοτάδι είναι περιοχές από το Σταλό μέχρι και πέρα Πλατανιά καθώς και περιοχές του κάμπου των Χανίων, στη Σούδα αλλά και στο κέντρο της πόλης, όπως η Χαλέπα. Η βλάβη η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ – ΜΠΕ από τη ΔΕΗ, δεν έχει εντοπισθεί ακόμη (διότι μπορεί να είναι και υπόγεια) αναμένεται να αποκατασταθεί αργά το βράδυ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του βόρειου τμήματος των Χανίων, όπου και λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η κατάσταση επιτείνεται από τη βροχή που από νωρίς το μεσημέρι πλήττει το σύνολο σχεδόν του νομού Χανίων.