Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης: «Hμουν σε ταραχή» λέει για τα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο

Ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένει, αφέθηκε μετά την σημερινή απολογία του ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Από το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια 100 συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα κατά του κοσμηματοπώλη, αλλά και των ΜΜΕ.

Το χρονικό

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε κατά ορισμένους να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, κατά άλλους να βρει εκεί καταφύγιο.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., ο 33χρονος εγκλωβίστηκε στο κατάστημα και επιχείρησε να σπάσει την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και φανερά καταβεβλημένος και ζαλισμένος προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας, η οποία και έσπασε.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου (ο οποίος αρχικά πετούσε πέτρες) με έναν ακόμη άνδρα αρχίζουν τα λακτίσματα σε βάρος του 33χρονου.

Στο πεζοδρόμιο συγκεντρώνεται κόσμος και οι δύο άνδρες συνεχίζουν τα χτυπήματα μέχρι την επέμβαση των πιο ψύχραιμων. Δύο λεπτά αργότερα φθάνει η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Αρχικά οι άνδρες του ΕΚΑΒ δένουν το κεφάλι του 33χρονου ωστόσο εκείνος παίρνει ένα κομμάτι γυαλί και υπό τις απειλές του προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα μέτρα πιο κάτω, και ενώ ο 33χρονος πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες, τον ακινητοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αφαιρώντας του το γυαλί. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγο αργότερα.

«Hμουν σε ταραχή»

Στην έντονη ταραχή του για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του, απέδωσε τα χτυπήματα σε βάρος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο, ενώ χαρακτήρισε «ατυχή» την αντίδραση του να εμποδίσει το θύμα να διαφύγει από το κοσμηματοπωλείο με κλωτσιές.

«Βρισκόμουν σε έντονη ταραχή λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος στο υπόμνημά του, σημειώνοντας ακόμη:

«Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φθάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χάρης Αναγνωστόπουλος επανέλαβε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο», ενώ ερωτώμενος εάν ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει, ανέφερε:

«Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή».