«Όπισθεν» από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-Συνεχίζεται κανονικά η δικαστική έρευνα για το Ματι, λένε

Ένα βήμα πίσω μετά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων για το ανώτατο εισαγγελικό «μπλόκο» στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή σε 100 συναθρώπους μας, φαίνεται πως κάνει τώρα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου!

Η Ανώτατη εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου είχε δώσει εντολή να συσχετισθεί, στη δικογραφία για τις φωτιές,πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης – το οποίο αναμενόταν να ολοκληρωθεί σε πολλούς μήνες, φρενάροντας έτσι την απόδοση των ευθυνών για την πύρινη τραγωδία. Σήμερα, η ίδια αναδιπλώθηκε, ζητώντας να παραμείνει στη θέση του ο εισαγγελέας κ. Ηλίας Ζαγοραίος (μέχρι πρότινος και προϊστάμενος της εισαγγελίας) μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του και να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.

Θα έφευγε

Ο κ. Ζαγοραίος έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα -αφού δεν του είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στη θέση του όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό για να ολοκληρώσει την έρευνα – θα έπρεπε να αναχωρήσει από την Ευελπίδων για το Εφετείο προκειμένου να ασκεί τα νέα του καθήκοντα.

Όπως αναφέραν σήμερα αρμόδιες πηγές η κυρία Δημητρίου, διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης για να λάβει γνώση ο.κ. Ζαγοραίος για ενέργειες που πρέπει να γίνουν και όχι με στόχο να «παγώσει» η έρευνα έως ώτου ολοκληρωθεί η έρευνα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και συνταχθεί το πόρισμα!

«Για να το συσχετίσει…»

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε την παραγγελία για το πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης ώστε ο κ. Ζαγοραίος να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται σήμερα σε καμία περίπτωση, το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν σηματοδοτεί και το «πάγωμα» της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές…

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε υπόπτους…

 

Προτεινόμενα για εσάς