Πέφτει απότομα η θερμοκρασία-Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι με ένταση σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 9 μποφόρ, οι οποίοι θα ρίξουν απότομα τη θερμοκρασία.

Η Δευτέρα μπορεί να είναι και η τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, στις περιοχές όπου συνήθως η ζέστη είναι περισσότερη.

Από τη Τρίτη ο καιρός θα αλλάξει απότομα με την επικράτηση ισχυρών βοριάδων που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και στη βόρεια Ελλάδα θα κάνει το βράδυ κρύο. βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Ελλάδα και στην Αττική.

Ακόμη πιο ψυχρή μέρα θα είναι η Τετάρτη καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο φτάνοντας τα 9 μποφόρ, που σημαίνει ότι η ταχύτητά τους ξεπερνά τα 110 χλμ. την ώρα, ενω ριπές ανέμου θα φτάνουν τα 120, 130 ή και 140 χλμ. την ώρα. Βροχές θα πέσουν ως επι το πλείστον στην ανατολική Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη.

Η Πέμπτη θα είναι μία κατεξοχήν χειμερινή μέρα με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.