Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας - Καταδίκη της επίθεσης από τα κόμματα

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της πόλης.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πέτρος Κωνσταντινέας δέχθηκε επίθεση μετά τον αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της «Μαύρης Θύελλας», στην Καλαμάτα.

Αυτήν ώρα ο βουλευτής βρίσκεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, «σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ η ερεύνα συνεχίζεται

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πέτρος Κωνσταντινέας επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι ομάδα τριάντα ατόμων, τους οποίους τοποθετεί ότι ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν σοβαρά, όπως ανέφερε για τις θέσεις του αναφορικά με το Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέα

Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο.
Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Καταδικάζει την επίθεση η Νέα Δημοκρατία

την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωσταντινέας.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα. Οι φασίστες θα μας βρουν όλους απέναντι τους.”