Μέλη του Ρουβίκωνα οι εισβολείς στον Άγιο Νικόλαο της Ασκληπιού, την ώρα της λειτουργίας

Σε εκκλησία επέδραμαν αυτήν την φορά τα μέλη του Ρουβίκωνα, και μάλιστα την ώρα της Θείας Λειτουργίας, προκαλώντας αναστάτωση στους πιστούς.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό, πως περίπου 20 με 30 άτομα είχαν εισβάλλει  λίγο μετά τις 9:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας και διέκοψαν τη λειτουργία φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 

Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία άρχισε να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι ενορίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία είπαν στην αστυνομία ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς φώναζαν οι «εισβολείς».

Τελικά, την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως την χαρακτηρίζει, ανέλαβε, με ανάρτηση στο γνωστό  site αντιεξουσιαστών «Indymedia», ο Ρουβίκωνας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας».

Στην ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

 «Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου νικολάου στα εξάρχια. Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”.

Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;

Τι αλισβερίσι έχει ο πάπας η ο επίσκοπος και οποιοσδήποτε μπορεί να εμπλέκεται, με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου στο οποίο στεγάζονται οι άνθρωποι δεν μας νοιάζει.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οποίο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις…»