Στην Μόρια, κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας ακόμα και 6χρονα!

Ανήμπορα θύματα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, είναι τα παιδιά. Εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους, συχνά προχωρούν σε απόπειρες αυτοκτονίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Taz, στην απέλπιδη αυτή πράξη οδηγούνται ακόμη και εξάχρονα!

Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της οργάνωσης αρωγής “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” Λούκα Φοντάνα, ο οποίος τονίζει ότι “εδώ συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή”:

«Στον υπερπλήρη καταυλισμό η σωματική και σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες, προσθέτει ο εκπρόσωπος για να τονίσει ότι: “οι απόπειρες αυτοκτονίες αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέπτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο “.

Πέρυσι οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες με ψυχικά προβλήματα που υποβάλλονταν σε θεραπεία είχε αυξηθεί κατά 50%. Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι».

Σύμφωνα με τον ίδιο στη Μόρια ζουν 8.700 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.000 παιδιά και 2.000 γυναίκες, σε μια εγκατάσταση με χωρητικότητα 3.100 ανθρώπων, όπου περίπου 80 άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα κι ένα ντους. Ο Φοντάνα αναφέρεται στους κινδύνους για την υγεία, αλλά και στο γεγονός ότι εξαιτίας του συνωστισμού μέσα στο καμπ, πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν τώρα στο νησί, διαμένουν έξω από αυτό σε σκηνές ή στο ύπαιθρο.